10-10-18: Laat u inspireren bij en door SEW Eurodrive en praat mee over modern personeelsmanagement in de sector º Staalfederatie

Woensdag, 10 oktober 2018

Geïnspireerd worden om zelf te inspireren over het onderwerp modern personeelsmanagement; dat is het doel van deze Staalfederatie bijeenkomst!

Visie op duurzaam personeelsbeleid in de sector

De initiatiefnemers Raimond Geenen (Kloeckner Metal ODS Nederland) en Henk-Robert ten Cate (O. de Leeuw Holding) nodigen Staalfederatie directieleden en P&O medewerkers uit voor het appellerende Staalfederatie rondetafelgesprek over modern personeelsmanagement. Ze weten zeker dat u hierdoor geïnspireerd wordt en benadrukken de meerwaarde hiervan voor uw onderneming.

Wat gaan we doen op 10 oktober 2018?
We zijn te gast bij SEW Eurodrive in Rotterdam. Misschien niet helemaal centraal gelegen in Nederland maar wel dè unieke gelegenheid om kennis te maken met deze onconventionele wereldwijde marktleider op het gebied van aandrijvingen. Producten die we dagelijks tegenkomen: transportbanden op een luchthaven, brugdekken en sluisdeuren en nog veel meer. En tevens: een voorbeeld van een uiterst onconventioneel en origineel werkgever!

De middag start met een exclusieve en indrukwekkende rondleiding door SEW Eurodrive. Dit vorm de basis van waarover we met elkaar in gesprek gaan.
Achtereenvolgens komen twee sprekers aan het woord en is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.
Als eerste Talitha Muusse over het onderwerp Millennials, de jongste generatie werknemers op de arbeidsmarkt. Bekijk haar website om te weten te komen wie Talitha is en waar ze zich mee bezig houdt.
Vervolgens praat Ton Verschuren – directeur SEW Eurodrive – u bij over zijn beleid richting (jonge) werknemers op het vlak van zelfsturing, opleidingsbehoeften en het SEW Eurodrive programma Flexibiliteit 2.0. Hiermee krijgt u een exclusief kijkje in de SEW keuken.
Na het warm/koud buffet presenteert de Staalfederatie de resultaten van de recent gehouden enquête onder de Staalfederatie leden. Goed om te weten is dat de enquêtegegevens op geen enkele wijze individueel herleidbaar zijn. We schetsen een beeld van hoe thema’s als leeftijdsspreiding, diversiteit en opleiding in onze bedrijfstak tot uiting komen.
Afsluitend presenteert de Staalfederatie haar ideeën over een eigen P&O-Toolbox en gaat graag met u in gesprek over de inhoud van deze Toolbox, over hoe onze industriële bedrijfstak zich positioneert als aantrekkelijke werkgever in een veranderende arbeidsmarkt en wat de Staalfederatie u specifiek kan bieden om hierop in te spelen, zodat u uw werknemers effectief kunt werven en behouden.
Dit alles onder de inspirerende leiding van Marie-Claire van Doremalen; regiosecretaris KMU district Zuid-Holland.

Agenda In het kort
15.00 – 15.15 uur Ontvangst
15.15 – 16.30 uur Inleiding & rondleiding door SEW Eurodrive
16.30 – 16.45 uur Kwartiertje pauze
16.45 – 18.00 uur Twee sprekers
18.00 – 18.45 uur Buffet
18.45 – 20.00 uur Rondetafelgesprek, samenstelling P&O Toolbox en bespreking enquêteresultaten

Aanmelden
Er zijn maximaal 25 plaatsen, dus wees er snel bij. De rondleiding en het daaropvolgende programma zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Aanmelden geldt daarom voor het gehele programma. Deelname is gratis*). Klik hier voor aanmelden en vergeet niet de naam en het e-mailadres van uw P&O medewerker er bij te zetten.
*) Afmelden na 3 oktober of no-show betekent dat we € 25,00 uur in rekening brengen voor reeds gemaakte cateringkosten.

Wij verwelkomen u graag op 10 oktober bij SEW Eurodrive, Industrieweg 175 in Rotterdam. Tot dan!
Met vriendelijke groet, Raimond Geenen & Henk-Robert ten Cate