Algemene Vergadering + Speciale middag van onschatbare waarde º Staalfederatie

Algemene Vergadering + Speciale middag van onschatbare waarde
Donderdag, 22 november 2018

UITNODIGING; ALGEMENE LEDENVERGADERING + RONDLEIDING & MARCUS MOLL BLIKT VOORUIT OP 2019 / DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN DE GROOTHANDEL / SAFEGUARD RISICO'S BEPERKEN / DIGITALISERING, INNOVATIE & LOGISTIEK

Aan de Leden van de Staalfederatie Nederland

Geachte mevrouw/mijnheer,

Het Bestuur van de Staalfederatie nodigt alle leden van de Staalfederatie van harte uit om aanwezig te zijn bij de Algemene Vergadering op 22 november 2018. Aansluitend bent u van harte uitgenodigd voor een exclusieve rondleiding bij Thales en een middag met inspirerende sprekers.

Deelname AV, rondleiding, middagprogramma, buffet of bericht van verhindering/afgeven Volmacht is nu mogelijk.

In het kort: 22 november 2018
10.45 – 11.00 uur; Incheckprocedure rondleiding en ontvangst koffie/thee
11.15 – 12.30 uur; Algemene Vergadering
12.30 – 13.30 uur; Rondleiding Thales
13.30 – 14.00 uur; Gezamenlijke broodjeslunch met middaggasten
14.00 – 15.45 uur; Markus Moll
15.45 – 16.00 uur; Korte break
16.00 – 18.00 uur; Roger Sorel, Tim Hesselink en Hans Hilbrands
18.00 – 20.00 uur; Aperitief en buffet

LOCATIE
Dit bijzondere evenement wordt gehouden op het High Tech Systems Park te Hengelo in gebouw N, waar wij u graag verwelkomen op 22 november 2018 vanaf 10.45 uur. Gebouw N heeft als doel: Ontmoeten, inspireren en innoveren. Dé locatie voor deze speciale middag.

11.30 - 13.30 uur
Besloten gedeelte voor Staalfederatie leden / Algemene Vergadering / Rondleiding

13.30 uur – 14.00 uur
Ontvangst met broodjeslunch; gezamenlijk met niet-Staalfederatie leden die deelnemen aan het middagprogramma

14.00 uur – 15.45 uur
Markus Moll neemt ons weer mee in de bijzondere wereld van RVS. Hij is beroemd om zijn scherpe analyse van de wereldwijde marktontwikkeling op dit terrein. Vanuit dat wereldbeeld daalt hij af naar de Nederlandse markt en geeft u een vooruitblik van de beschikbaarheid van de materialen, antidumping, de gevolgen van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog en de prijsontwikkelingen.
Onmisbare kennis als u maar enigszins te maken hebt met dit veelzijdige product en onmisbaar als u inzicht behoeft in de wereld van grondstoffenprijsontwikkelingen.

16.00 uur – 18.00 uur
Roger Sorel, Voorzitter van het Nederlands Verbond van de Groothandel. De Nederlandse groothandel heeft tijdens de crisisperiode keuzes moeten maken.
De markt is veranderd en als de groothandel hierin niet meegaat kunnen bestaande waarden verloren gaan en kansen worden gemist.
Waar liggen de mogelijkheden en risico’s?
Wat zijn de toegevoegde waarden van de groothandel en hoe weet de groothandel deze te vermarkten.

Tim Hesselink, Partner bij Kneppelhout Korthals Advocaten, is specialist op het gebied van douanerechten en zal de risico’s van de Safeguard maatregelen toelichten.
De Staalfederatie gaat in samenwerking met Kneppelhout en de Douane een database opzetten met als doel de risico’s bij import en export van onze producten in kaart te brengen om daarmee de soms enorme risico’s te beperken.
Gebleken is dat Douane autoriteiten niet dezelfde interpretatie hanteren als het om importheffingen gaat.
Het gaat niet alleen om invoerrechten. Bepaalde producten kunnen worden gebruikt op een zodanige manier dat er overtreding van een handelsembargo plaatsvindt waarvan de exporteur zich niet bewust is.

De Staalfederatie heeft Kneppelhout Korthals Advocaten gevraagd een masterclass te organiseren om de Leden van de Staalfederatie te trainen op het voorkomen van risico’s.

Ketenthema’s - Staalfederatie Nieuwe Stijl komt uit de startblokken op 22 november
Na deze drie key note sprekers komen thema’s aan de orde die alle partijen in de keten bezighouden en waarbij de meeste kansen liggen.
Het betreft o.a. Digitalisering, Innovatie & Logistiek.

18.00 uur
Na afloop kan onder het genot van een drankje en een hapje de bijeenkomst nabesproken worden. Een mooie gelegenheid om van gedachten te wisselen over de besproken onderwerpen. Locatie: Twentse Bierbrouwerij.

Inschrijven vóór 13 november 2018
Staalfederatie leden nemen kosteloos*) deel aan het gehele programma.
*) Afmelden na 13 november of no-show betekent dat we € 87,50 uur in rekening brengen voor reeds gemaakte cateringkosten.

De bijeenkomst is exclusief voor Staalfederatie leden, potentiele leden, klanten van Staalfederatie leden en bijzondere genodigden uit binnen- en buitenland. Gezien de toegevoegde waarde van de bijeenkomst brengen wij niet-Staalfederatie leden € 185,00 excl. btw per persoon in rekening.

Bijbehorende afbeeldingen

Bijbehorende documenten

Agenda_ALV_2018_11_22  Agenda_ALV_2018_11_22 (59.92 KB)
Staalfederatie_begroting_2019_resultaat_2018 tbv Algemene Vergadering  Staalfederatie_begroting_2019_resultaat_2018 tbv Algemene Vergadering (69.06 KB)