Nationale Staalbouwdag 2017: Circulair construeren º Staalfederatie

Nationale Staalbouwdag 2017: Circulair construeren
Dinsdag, 10 oktober 2017

Circulair construeren luidt het thema van het Constructeursseminar van de Nationale Staalbouwdag 2017.

Dinsdag 10 oktober 2017 is Nationale Staalbouwdag 2017: het landelijk evenement voor staalminnend Nederland met congres, seminars, vakbeurs, staalbouwpaviljoen, studentenplein en uitreiking van de StudentenSTAALprijs 2017 en Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2017.

De Nationale Staalbouwdag is dit jaar gewijd aan circulair bouwen met staal.

Tijdens dit middagseminar – speciaal voor constructeurs van onder meer ingenieursbureaus en staalconstructiebedrijven – presenteren gerenommeerde constructief ontwerpers hun kijk en hun praktijk in het constructief ontwerpen en detailleren op basis van hergebruik en herbruikbaarheid van (staal)constructies. Aan het woord komen:

• Sabine Delrue (associate director ARUP Amsterdam) over hergebruik van bruggen;
  • Pim Peters (directielid IMd Raadgevende Ingenieurs en Constructeur van het Jaar 2017) over het donorskelet;
  • Bert Hesselink (constructief adviseur Movares) over conditiemeting van stalen bruggen;
  • Rijk Blok (universitair docent Constructief Ontwerpen, Faculteit Bouwkunde, TU Eindhoven en directeur/eigenaar W5A Structures) over flexibele constructies en levensduurverwachting van gebouwen.

Het complete seminarprogramma vindt u hier.

Deelname aan het seminar levert leden van het Constructeursregister (registerconstructeurs en registerontwerpers) 2 KE/PE-punten op. Inschrijven voor deelname kan hier. Vink daarbij de optie ‘constructeursseminar’ aan.

Tijdens de Nationale Staalbouwdag kunt u ook uw licht opsteken op de vakbeurs met het Staalbouwpaviljoen en het Studentenplein, het architectenseminar en het congres. Het plenaire congres biedt onder meer lezingen over het constructief ontwerp van de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam (door Rob Stark, IMd Raadgevende Ingenieurs), Spoorbrug Muiderberg (Pieter van Lierop, Iv-Infra) en de lancering van De Doorschuifbrug, een innovatief concept voor renovatie en hergebruik van stalen bruggen (Hans van Pelt, Expericon).
• Voor alle informatie over de Nationale Staalbouwdag 2017 kunt u hier terecht.

Sponsors Nationale Staalbouwdag 2017:
ASK Romein • ArcelorMittal • Bressers Metaal • Construsoft • Construsteel • Roto • Rotocoat • SNS • Tata Steel •
Van Merksteijn Staalcoating • Zinkinfo Benelux

Registreer hier voor gratis bezoek
Een bezoek aan de Nationale Staalbouwdag 2017 is gratis ná inschrijven. U heeft zich al ingeschreven? Dan hoeft u geen actie te ondernemen. Alleen uw entreebewijs meenemen op 10 oktober, voor gratis toegang tot de Kromhouthal.

Graag tot 10 oktober a.s. in de Kromhouthal in Amsterdam!
Frank Maatje, directeur Bouwen met Staal