Aluminium Centrum º Staalfederatie

Aluminium Centrum
Woensdag, 18 april 2018

Nieuwbrief Aluminium Centrum

April 2018

Heeft u uw cursussen al gepland voor het komend half jaar?

Het Aluminium Centrum organiseert korte bij- en nascholingscursussen gericht op de beroepspraktijk. Ervaren cursusleiders, kleine groepen en een interactief karakter zijn kenmerkend voor de cursussen van het Aluminium Centrum en zo haalt u snel en eenvoudig kennis over aluminium in huis!

Cursusoverzicht 2018
Onderstaand treft u het cursusoverzicht voorjaar 2018 aan. Interesse? Neem dan contact op via info@aluminiumcentrum.nl.

Incompany cursus
Naast het reguliere cursusaanbod bestaat ook de mogelijkheid voor het organiseren van inCompany cursussen. Geheel afgestemd op de kennisbehoefte van uw medewerkers. De cursussen kunnen zowel bij het Aluminium Centrum als bij u op locatie worden verzorgd. Interesse? Neem dan contact op met info@aluminiumcentrum.nl.
Onderstaand hebben wij voor u twee cursussen extra uitgelicht:

Is alles met elkaar te verbinden?
Het Aluminium Centrum organiseert op 12 april a.s. de cursus Lijmverbindingen van aluminium
In samenwerking met het Adhesive Bonding Center (ABC) in Lelystad zijn wij verheugd een vernieuwde cursus op gebied van lijmverbindingen aan te kunnen bieden.
Steeds meer verschillende metalen en kunststoffen worden voor veel toepassingen gebruikt en met elkaar verbonden. In deze cursus komen praktijkvoorbeelden en nieuwe technologieën uitgebreid aan bod. Meld u aan via deze link.

Aluminium gieten?
Het Aluminium Centrum organiseert op 15 maart a.s. de cursus het ontwerpen van aluminium gietstukken.
Aluminium wint steeds meer terrein op speciale producten die voorheen uit bijv. kunststof gemaakt werden. Daarmee rijst de vraag hoe deze producten uit aluminium te gieten. Door de vele mogelijkheden van giettechnieken bieden wij u een unieke kans deze uitgebreide cursus via het Aluminium Centrum te volgen.
Bijvoorbeeld het zandgieten en hogedrukspuitgieten komen uitgebreid aan bod. Daarbij krijgt u meer inzicht welke methode voor welk product en seriegrootte het meest geschikt is. Met veel praktijkvoorbeelden en een gespecialiseerde docent komt u meer te weten over deze specialistische technieken.
Meld u aan via deze link.

Alle opleidingen zijn opnieuw tegen het licht gehouden, geactualiseerd en kunnen in overleg, in geval van inCompany, toegespitst worden voor uw bedrijf. Meld u aan en we bespreken een passende oplossing. Alle opleidingen zijn getoetst aan de regels van de Stichting OOM waardoor u als bedrijf subsidie ontvangt op deze deelname indien u aangesloten bent bij het OOM.

Voorjaar 2018

Aluminium technologie 1
10.00-16.00 uur
Datum najaar 2018 volgt z.s.m.

Oppervlaktebehandeling van aluminium; 17 april:
- module lakken, 14.30-17 uur
- module anodiseren, 17.30-20.30 uur

Ontwerpen en toepassen van extrusieprofielen; 25 april, van 14.00-20.00 uur

Verbindingstechnologie van aluminium; 29 mei, van 10-16 uur

Construeren met aluminium; 31 mei, van 14-19 uur

Naast het reguliere cursusaanbod bestaat ook de mogelijkheid voor het organiseren van in-company cursussen. Geheel afgestemd op de kennisbehoefte van uw medewerkers. De cursussen kunnen zowel bij het Aluminium Centrum als bij u op locatie worden verzorgd.
Interesse? Neem dan contact op met Geeske van Rossum.

Bijbehorende afbeeldingen