Ketenstandaard º Staalfederatie

Ketenstandaard
Woensdag, 17 juni 2020

Uitnodiging Digicafé - Internet of Things en Predictive Maintenance - 2 juli

Ketenstandaard Bouw en Techniek en het Digiteam organiseren op donderdag 2 juli een online en interactief Digicafé. Het Digicafé staat dit keer in het teken van Internet of Things en Predictive Maintenance. Aanvang vanaf 15.00 uur.

Internet of Things
Internet of Things (IoT) is een verzamelnaam voor alle ‘slimme’ apparaten die met internet (protocollen) verbonden zijn. Apparaten die hun omgeving kunnen monitoren, gegevens verzamelen, statussen doorgeven, instructies ontvangen en zelf acties kunnen ondernemen op basis van de gegevens die ze verzamelen. Het is een concept dat niet alleen een impact kan hebben op hoe we leven, maar ook op hoe we werken. Zo ook voor de bouw-en installatiesector.

Predictive Maintenance
Eén van de toepassingen waar IoT zich uitstekend toe leent, is Predictive Maintenance. Predictive Maintenance betekent dat op basis van gegevensuitwisseling bepaald kan worden wanneer er onderhoud moet uitgevoerd worden vóór dat het apparaat uitvalt. Hierdoor heeft de klant geen last van een niet werkend apparaat. Deze verhoging van klanttevredenheid is erg belangrijk voor gebouwbeheerders en kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Maar hoe zorgen we er nu voor dat de conclusie afgeleid van die data ook bij de gebouwbeheerder of installateur terecht komt? Iedere fabrikant communiceert immers op zijn eigen manier, met zijn eigen software.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Nieuw adres van Ketenstandaard en STABU

KETENSTANDAARD
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede
T 088 1500 800
info@ketenstandaard.nl
www.ketenstandaard.nl

STABU
Horaplantsoen 14
6717 LT Ede
t 0318 633 026
info@stabu.nl
www.stabu.nl 

Terugblik Congres Ketenstandaard 2018

Op 7 juni ontmoetten bouwers, installateurs, groothandels, fabrikanten, woningcorporaties en onderhoudsbedrijven elkaar tijdens het Congres Ketenstandaard 2018. Met een beoordeling van een 7,8 gemiddeld is het congres zeer positief ontvangen! Bekijk de aftermovie voor een sfeerimpressie van de dag. Lees verder.

Algemene nieuwsbrief Ketenstandaard Bouw en Installatie

Mei 2018 Inhoud
•Nieuwe deelnemers Ketenstandaard
•Congres Ketenstandaard 2018

•Interview met Rob Greve van Staalfederatie Nederland: “Staal is een prachtig product om te recyclen. Het mooiste voorbeeld voor de circulaire economie.”
In april 2017 sloot de Staalfederatie, samen met Bouwen met Staal en de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw een overeenkomst met Ketenstandaard, als gevolg van succesvolle pilots.

•Uniforme richtlijnen voor facturen waarin btw wordt verlegd beschikbaar vanaf SALES005
•ETIM nieuws: internationaal draagvlak voor ETIM MC & mapping voor NL/SfB
•Uitbreiding team Ketenstandaard: Jos Hebing
•Nieuw promotiemateriaal

Op 7 juni 2018 organiseert Ketenstandaard een toonaangevend en inspirerend evenement voor geïnteresseerden uit de bouw- en installatiesector bij het Hart van Holland in Nijkerk.


Bijbehorende afbeeldingen