Staalfederatie Nederland º Staalfederatie

Staalfederatie Nederland
Woensdag, 13 september 2017

Nieuwe privacywet heeft ook impact op MKB-bedrijven

Bron: Metaalunie Nieuws d.d. 8 september 2017

Vanaf 25 mei 2018 is in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming ('AVG') van toepassing. Deze Europese verordening geeft allerlei regels voor de manier waarop u met persoonsgegevens moet omgaan. Door de komst van de AVG zal de Wet Bescherming Persoonsgegevens verdwijnen.

Niet alles verandert door de AVG. Er moet immers al worden voldaan aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Hoeveel impact de AVG heeft, hangt in ieder geval af van de wijze waarop nu met de privacy wordt omgegaan. Voor veel mkb’ers lijkt dit echter een onderbelicht onderwerp te zijn, waardoor toepassing van de AVG meer voeten in de aarde zal hebben. Wat wel vaststaat, is dat de AVG strenger is dan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De personen van wie gegevens worden verwerkt krijgen namelijk meer rechten en bedrijven die persoonsgegevens verwerken meer verantwoordelijkheid.

Op dit moment brengt Koninklijke Metaalunie in kaart wat nu precies de impact van deze verordening is bij de lid-bedrijven en hoe deze kunnen voldoen aan de AVG. Metaalunie neemt daarbij verwerkingen onder de loep uit de meest voorkomende administratieve onderdelen van een gemiddeld lid-bedrijf (bijvoorbeeld de personeels- en klantenadministratie). Staalfederatie Nederland volgt dit proces op de voet zodat zij ook haar leden zorgvuldig kan informeren.

Meer weten over de AVG? Kijk dan op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

e-learning basisvaardigheden staal

Learn anywhere Learn anytime

e-learning voorzijde
De cursus basisvaardigheden staal is nu ook via e-learning te volgen.

Een moderne manier om de kennis over staal te verbreden.

Thuis of op het werk of waar u ook wilt studeren en op tijden die u het beste uitkomen.

U hebt 24 uur per dag en zeven dagen per week toegang tot de leeromgeving. Dankzij e-learning hoeft u minder te reizen om deel te nemen.

Hebt u tijdens het volgen van de cursus vragen over de lesstof? Deze kunt u dan stellen aan de docenten.

Vraag hier de e-learning brochure aan of klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Staalpromotie films in samenwerking met SBS6

Eind februari en begin maart 2017 heeft SBS 6 in het televisieprogramma Bouwen aan de Toekomst drie korte videoproducties uitgezonden over staal als duurzaam en milieusparend bouwmateriaal. De films, gemaakt in opdracht van Staalfederatie Nederland, presenteren de bewezen mogelijkheden van recycling en hergebruik van staal aan de hand van actuele bouwprojecten en interviews met de betrokken opdrachtgevers en ontwerpers.

De drie films zijn ook op YouTube gepubliceerd. De links naar de precieze plaatsingen en korte toelichtende info is op een (vaste) pagina van de website duurzaaminstaal geplaatst, onder de button ‘video’s’ in de donkerblauwe navigatiebalk bovenin.
Klik hier voor de directe link naar die pagina.
Als u dan toch op de website bent van www.duurzaaminstaal.nl, kijk daar dan eens rond. Het is de moeite waard.

Staalfederatie neemt het voortouw met e-learning

Lees verder in de Nehemspiration uitgave november 2016 (bijgevoegd).

e-learning cursus staal brochure  e-learning cursus staal brochure (7.36 MB)
e-learning cursus staal inschrijfformulier  e-learning cursus staal inschrijfformulier (1.11 MB)
Nehemspiration Magazine uitgave november 2016_artikel Yvonne Wiersma  Nehemspiration Magazine uitgave november 2016_artikel Yvonne Wiersma (135.67 KB)