Staalfederatie Nederland º Staalfederatie

Staalfederatie Nederland
Dinsdag, 31 oktober 2017

e-learning Staal uitgelicht in vraag&aanbod nummer 37

NIEUWEGEIN • Staalfederatie Nederland start de e-learning basisvaardigheden staal. De brancheorganisatie heeft in samenwerking met Techniek Pakt een  methode gezocht om de kennis op een andere, modernere, manier aan te bieden. De nieuwe methode van leren betekent dat de cursist overal en op ieder moment kan leren en de training kan aanpassen aan de persoonlijke planning en agenda. Een ideaal platform voor cursisten met weinig tijd. Bovendien wordt
er bespaard op reistijd en –kosten en kan er iedere maand gestart worden. Lees bijgesloten PDF voor het gehele artikel.

e-learning basisvaardigheden staal

Learn anywhere Learn anytime

e-learning voorzijde
De cursus basisvaardigheden staal is nu ook via e-learning te volgen.

Een moderne manier om de kennis over staal te verbreden.

Thuis of op het werk of waar u ook wilt studeren en op tijden die u het beste uitkomen.

U hebt 24 uur per dag en zeven dagen per week toegang tot de leeromgeving. Dankzij e-learning hoeft u minder te reizen om deel te nemen.

Hebt u tijdens het volgen van de cursus vragen over de lesstof? Deze kunt u dan stellen aan de docenten.

Vraag hier de e-learning brochure aan of klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Staalpromotie films in samenwerking met SBS6

Eind februari en begin maart 2017 heeft SBS 6 in het televisieprogramma Bouwen aan de Toekomst drie korte videoproducties uitgezonden over staal als duurzaam en milieusparend bouwmateriaal. De films, gemaakt in opdracht van Staalfederatie Nederland, presenteren de bewezen mogelijkheden van recycling en hergebruik van staal aan de hand van actuele bouwprojecten en interviews met de betrokken opdrachtgevers en ontwerpers.

De drie films zijn ook op YouTube gepubliceerd. De links naar de precieze plaatsingen en korte toelichtende info is op een (vaste) pagina van de website duurzaaminstaal geplaatst, onder de button ‘video’s’ in de donkerblauwe navigatiebalk bovenin.
Klik hier voor de directe link naar die pagina.
Als u dan toch op de website bent van www.duurzaaminstaal.nl, kijk daar dan eens rond. Het is de moeite waard.

Staalfederatie neemt het voortouw met e-learning

Lees verder in de Nehemspiration uitgave november 2016 (bijgevoegd).

Mark Dankers en Antonie Fransen winnen Staalfederatie staalgolfdag 2017

Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden wisten Mark Dankers en Antonie Fransen de 1e prijs in de wacht te slepen. Met maar liefst 40 punten wisten Mark en Antonie de koppels Rudi Arnouts & Dirk Stragier (ook 40 punten maar met een hogere gezamenlijke handicap) en Charlotte de Kam, Jeannette Lugthart en Yvonne Wiersma (ook 40 punten maar met een nog iets hogere handicap) te verslaan.

De Neary was voor Herman de Kwaasteniet. Veronique Gijsen en Rob Greve mochten de prijs voor de 'split the fairway' in ontvangst nemen.

De heer Kurt van Limbergen wist bij de Clinic de 1e prijs in de wacht te slepen.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde 30e editie van dit festijn.

Bron: PLATTS BREAKING NEWS: Tata Steel/ThyssenKrupp sign JV MOU

Tata Steel and ThyssenKrupp have signed a memorandum of understanding over the merger of their European steel businesses, Tata said in a statement early Wednesday morning.

The 50:50 joint venture would have shipments of around 21 million mt/year and be called thyssenkrupp Tata Steel. It would focus on "the supply of premium and differentiated products to customers" and have a pro forma turnover of around €15 billion. The business would be headquartered in the Amsterdam region of the Netherlands, where Tata has its IJmuiden facility.

"thyssenkrupp and Tata Steel are creating a sustainable future for their respective European steel activities by jointly forming the planned joint venture. The business combination creates a strong number 2 and is thus much better positioned to cope with the structural changes in the European steel industry," Dr Heinrich Hiesinger, chairman of them thyssenkrupp executive board said.

The JV could yield annual synergies of around €400 million-€600 million, Koushik Chatterjee, group executive director at Tata Steel, said.

"Both shareholders have taken care to ensure that the balance sheet of the combined venture will be structured to ensure a sustainable business going forward. The proposed transaction in Europe also paves the way for significant de-leveraging of the Tata Steel Group’s consolidated balance sheet and provides the platform for Tata Steel to pursue future growth," he added.

thyssenkrupp Tata Steel would seek to improve capacity utilization across the major hubs of IJmuiden, Duisburg and Port Talbot, and their downstream facilities. Early synergies would come from integration of sales and administration, research and development and joint optimization of procurement, logistics and service centres.

"The process will now move to the next phase in the transaction with due diligence and negotiations on the definitive detailed agreements," the statement said.

-- Colin Richardson

e-learning in Vraag&aanbod september 2017  e-learning in Vraag&aanbod september 2017 (3.31 MB)
e-learning cursus staal brochure  e-learning cursus staal brochure (7.36 MB)
e-learning cursus staal inschrijfformulier  e-learning cursus staal inschrijfformulier (1.11 MB)