TEQNOW º Staalfederatie

TEQNOW
Maandag, 09 april 2018

2018

Nieuwsbrief april:

• Terugblik Teqnow kennistest op de ESEF
• Winnaar drone
• Veilig Zakelijk Internetten - Wat je met technologie al kunt doen
• Upcoming Events Teqnow

Nieuwsbrief februari:

- Team Teqnow
- Bijeenkomsten Teqnow
- Teqnow op de ESEF
- Gratis internet risicoscan voor mkb-ers

03-01-17 TEQNOW BEGELEIDT COMPLETE ROBOTISERINGSTRAJECT

Teqnow, hét platform van Koninklijke Metaalunie dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële mkb vergroot en stimuleert, helpt ondernemers om optimaal gebruik te maken van robotisering. Om het hele robotiseringstraject, van oriëntatie, onderzoek en implementatie goed te begeleiden heeft Teqnow nu ook het boekje ‘Stappenplan praktisch en winstgevend robotiseren bij het industriële MKB’ gemaakt. Het is de nieuwste aanvulling op het volledige robotiseringspakket dat Teqnow biedt. Zie persbericht.

Per 12 februari 2015 staat de nieuwe website van Teqnow online. Een startpunt van verdere ontwikkelingen.
3D-printen, robotica, digitale productie, lasertechnologie en composieten. Digital manufacturing, smart grid technologies, factory of the future en big data. Deze ontwikkelingen zijn al gaande, worden steeds belangrijker en komen bovendien razendsnel op ons af. Zo snel dat het voor MKB-metaalondernemers lastig kan zijn om alles goed te begrijpen, bij te houden en te beoordelen welke kansen het biedt. Met Teqnow vergroot Koninklijke Metaalunie de aandacht van het MKB-metaal voor toptechnologieën en stimuleert het de toepassing ervan. De lancering van de website teqnow.nl is daar onderdeel van.

Op 18 september is Teqnow, (top)technologie voor het mkb metaal, gelanceerd. De afgelopen maanden zijn al een aantal succesvolle activiteiten georganiseerd en is in Metaal en Techniek regelmatig een pagina aan Teqnow gewijd. Zoals aangegeven in september zal Teqnow begin 2015 met volle kracht van start gaan. Om Teqnow goed neer te zetten en te ontwikkelen is een coördinatiegroep ingericht, die gezamenlijk de ontwikkeling van Teqnow begeleidt en besluiten neemt. André van der Leest zal fulltime als projectleider van Teqnow aan de slag gaan.

In de bijlage staat kort beschreven waarom Teqnow is opgezet, wat het inhoud en wat de doelgroep is. Ook wordt de inrichting van de coördinatiegroep beschreven. De heer Bart van den Broek is op persoonlijke titel door de Metaalunie hiervoor benaderd.
Als jullie ideeën of suggesties hebben, die passen bij Teqnow, meld dit dan bij het bureau van de Staalfederatie of bij de heer Van den Broek, zodat we met z'n allen een succes van Teqnow maken.

Onlangs is het Metaalunie initiatief teqnow gepresenteerd. We positioneren teqnow als hét platform dat de aandacht voor toptechnologie vergroot en stimuleert. Dat is nogal een belofte, een belofte waar we vol voor gaan. Mede via TEQNOW gaat de Metaalunie die belofte invullen. Langzaam wordt de spanningsboog opgebouwd tot 18 september (Award uitreiking en voorzitterswissel) en wordt er nu gestart met een inspirerend filmpje.

De Metaalunie nodigt u uit de film te bekijken op TEQNOW en hem via sociale media te delen. We hebben alvast in Charles Groenhuijsen een fraaie ambassadeur gevonden.

Bijbehorende afbeeldingen

Bijbehorende documenten

Lancering Teqnow    Lancering Teqnow (38.34 KB)
Teqnow hoe wat waarom   Teqnow hoe wat waarom (18.5 KB)