NEVI º Staalfederatie

NEVI
Donderdag, 03 september 2020

PMI

NEVI PMI augustus 2020 52.3

Download het rapport in het Nederlands en Engels

De Nevi PMI® steeg van 47.9 in juli naar 52.3 in augustus. Dit wijst op de eerste verbetering van de bedrijfsomstandigheden sinds maart.
De productieomvang nam voor de eerste keer sinds februari toe en deze toename was aanzienlijk. De nieuwe orders herstelden zich krachtig, waarbij de export orders de grootste stijging in bijna twee jaar lieten zien. Desondanks verkleinden de Nederlandse producenten hun personeelsbestanden opnieuw, zij het in beperkte mate.

NEVI PMI juli 2020 47,9

Download het rapport in het Nederlands en Engels

De Nevi PMI® van juli was 47.9, aanzienlijk hoger dan het cijfer van juni en een indicatie van een bescheiden verslechtering van de bedrijfsomstandigheden in Nederland. De geringere krimp was het gevolg van betere resultaten bij de productie en de nieuwe orders. De daling van de productie was het laagst in vijf maanden en hoewel de nieuwe orders index nog steeds een daling aangaf, was deze bijna 8 punten hoger dan vorige maand. Ook de nieuwe exportorders daalden minder, maar hier bleef de daling aanzienlijk.

NEVI PMI juni 2020 45.2

Download het rapport in het Nederlands en Engels

Verslechtering omstandigheden vlakt iets af – Nevi PMI® juni 45.2
De Nevi PMI® van juni kwam uit op 45.2. Dit betekent dat de achteruitgang in juni flink minder groot was dan in mei (40.5). Maar het betekent ook nog steeds een aanzienlijke verslechtering. De productie daalde fors, zij het in de geringste mate in drie maanden. Het aantal orders uit binnen- en buitenland bleef dalen, maar beduidend minder dan in mei. Door sommige bedrijven werd een licht herstel van de klantvraag gemeld.    > Lees verder.

Nieuwsbrieven

September - Nederlandse industrie krabbelt langzaam op dankzij aantrekkende export

Augustus - Maandelijks

18 augustus - Nieuwe trainingen

Wil je jezelf in een korte tijd bijspijkeren op een specifiek onderwerp? Misschien is één van onze nieuwe trainingen dan wat voor jou! Bekijk hier het volledige opleidings- en trainingsaanbod.

13 augustus - Inspirerende procurement evenementen

23 juli - Alle (online) evenementen op een rijtje, welke ga jij volgen?

Bijbehorende afbeeldingen

Bijbehorende documenten

08_25_2020 NEVI  AV Staalfederatie  08_25_2020 NEVI AV Staalfederatie (2.9 MB)