Cursussen º Staalfederatie

Update 26 oktober 2020: 
De klassikale cursus RVS die gepland staat voor 17 en 24 november en 1 december is vanwege de corona maatregelen geannuleerd. Begin 2021 zal de cursus opnieuw ingepland worden. Wilt u niet zo lang wachten? Volg dan de e-learning RVS. Meer informatie: Yvonne Wiersma.

Update juli 2020: 
De klassikale cursus Staal staat gepland voor 27 oktober, 2, 10 en 17 november. 

STAAL EN RVS ZIJN OOK TE VOLGEN VIA DE E-LEARNING. NEEM VOOR MEER INFORMATIE CONTACT OP MET HET BUREAU.

Koninklijke Staalfederatie is een krachtige en efficiënte organisatie, die behalve branchegerichte activiteiten ook instrumenten faciliteert ten behoeve van de positionering van de leden. Eén van de instrumenten is het aanbieden van opleidingsmodules. De commissie opleidingen wil met haar cursusaanbod de kwaliteit en continuïteit van medewerkers en daarmee die van de Nederlandse metaalhandel verhogen.

Cursuskalender 2020 

1. Basisvaardigheden staal voor- en najaar
2. e-learning staal 
3. Basisvaardigheden rvs 
4. e-learning rvs
4. Cursus (materiaal)Certificaten  

Per cursus is een brochure en een inschrijfformulier beschikbaar met daarin uitgebreide informatie over de desbetreffende blokken. Dit formulier kunt u hieronder downloaden of opvragen bij het Staalfederatie secretariaat. Hebt u interesse in een in-house training basisvaardigheden staal, rvs of certificaten? Deze is op aanvraag beschikbaar. Neem hiervoor contact op met het secretariaat.

Subsidie

Ondernemingen die vallen onder de CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf en daardoor ook bijdragen aan OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking), adviseren wij bij de Stichting OOM te informeren naar de mogelijkheden voor een bijdrage voor deze cursus.
OOM, afdeling vergoedingen
Telefoonnummer 0172-521555 
@ info@oom.nl
Frankrijklaan 10, 2391 PX Hazerswoude-dorp
Postbus 15, 2390 AA Hazerswoude-dorp

1. Cursus basisvaardigheden staal (4 blokken)

Wilt u weten hoe staal wordt gemaakt, welke materialen, verschijningsvormen en toepassingen er zijn, inzicht krijgen in destructief en non-destructief onderzoek? Schrijf dan in voor de Staalfederatie cursus basisvaardigheden staal.

DOELGROEP
Medewerkers die in hun dagelijkse werk te maken hebben met stalen handelsproducten. De cursus is praktijkgericht, up to date en geeft nieuwe inzichten door de voorbeelden die aangehaald worden. De valkuilen waar je als verkoper of inkoper mee te maken krijgt kunnen binnen de branche grote gevolgen hebben. De cursus is ook interessant voor logistiek en kwaliteitsmedewerkers.

PROGRAMMA
Blok 1: Wat is staal?
Blokken 2 en 3: Materialen, verschijningsvormen en toepassingen
Blok 4: Materiaalonderzoek en certificaten
Examen: schriftelijk open boek examen

CURSUSDATA 2020 en locatie
Blok 1: 23 maart - Nieuwegein (geannuleerd vanwege coronoa maatregelen)
Blok 2: 30 maart - Nieuwegein (geannuleerd vanwege coronoa maatregelen)
Blok 3: 07 april - Nieuwegein (geannuleerd vanwege coronoa maatregelen)
Blok 4: 14 april - Breda (geannuleerd vanwege coronoa maatregelen)

Blok 1: 27 oktober - Hoevelaken
Blok 2: 02 november - Hoevelaken
Blok 3: 10 november - Nieuwegein
Blok 4: 17 november - Etten-Leur

KOSTEN
€ 690,00 per deelnemer, exclusief btw. Koninklijke Staalfederatie speciale ledenprijs bedraagt € 495,00 per deelnemer, exclusief btw.

Passen deze data niet in uw agenda of wilt u liever de cursus op uw eigen tempo volgen, schrijf dan in voor de e-learning staal (zie hieronder).

2. e-learning basisvaardigheden staal

Learn anywhere learn anytime

Per medio 2017 is de cursus basisvaardigheden staal ook via e-learning te volgen. U kunt uw training aanpassen aan uw eigen persoonlijke planning en agenda en op ieder gewenste dag starten met de cursus. Na uw startdatum hebt u 12 maanden toegang tot de opleiding. Wilt u langer gebruik maken van de informatie? Verlenging met eenzelfde periode is tegen een geringe vergoeding mogelijk. U kunt thuis of op uw werkplek sturen en bespaart hiermee op reistijd en reiskosten.

De inhoud van de cursus is identiek aan de klassikale cursus (zie punt 1.). Tijdens het volgen van de training kunt u per e-mail vragen stellen aan de docent.
Na blok 4 wordt de e-learning afgesloten met een eindtoets. Na succesvolle afronding van de gehele cursus ontvangt u een certificaat.

KOSTEN
€ 650,00 per cursist. Speciaal Staalfederatie ledentarief is € 450,00 per cursist. Genoemde bedragen zijn exclusief btw.

3. Cursus basisvaardigheden rvs (3 blokken)

Wilt u op het gebied van roestvast staal uw kennis, inzicht en de vaardigheden vergroten? Schrijf dan in voor de Staalfederatie cursus basisvaardigheden rvs. De training is praktijkgericht, up to date en geeft nieuwe inzichten door de voorbeelden die aangehaald worden.

DOELGROEP
Medewerkers die in hun dagelijkse werk te maken hebben met roestvast staal materialen.

PROGRAMMA
Blok 1: Wat is roestvast staal, roestvast staal en de invloed van legeringselementen in staal, mechanische eigenschappen en begrippen, vervormen en corrosie.
Blok 2: Soorten, legeringen, aanduidingen, toepassingen en verschijningsvormen. 
Blok 3: Oppervlaktebehandelingen, lassen en bewerken, handling en opslag. 
Examen: schriftelijk open boek examen. De vragen worden per mail toegestuurd.

CURSUSDATA 2020 en locatie
Blok 1: 11 mei in Nieuwegein (geannuleerd vanwege coronoa maatregelen)
Blok 2: 18 mei in Nieuwegein (geannuleerd vanwege coronoa maatregelen)
Blok 3: 25 mei in Dordrecht (geannuleerd vanwege coronoa maatregelen)

Blok 1: 17 november - Nieuwegein (geannuleerd vanwege coronoa maatregelen)
Blok 2: 24 november - Nieuwegein (geannuleerd vanwege coronoa maatregelen)
Blok 3: 01 december - Dordrecht (geannuleerd vanwege coronoa maatregelen)

KOSTEN
€ 690,00 per deelnemer, exclusief btw. Koninklijke Staalfederatie speciale ledenprijs: € 495,00 per deelnemer, exclusief btw.

Past de klassikale cursus niet in uw agenda of wilt u liever de cursus op uw eigen tempo volgen, schrijf dan in voor de e-learning rvs (zie hieronder).

4. e-learning basisvaardigheden rvs

Learn anywhere learn anytime

Vanaf eind 2019 is de cursus basisvaardigheden rvs ook via e-learning te volgen. U kunt uw training aanpassen aan uw eigen persoonlijke planning en agenda en op iedere dag van de maand starten. Na uw startdatum hebt u 12 maanden toegang tot de opleiding. Wilt u langer gebruik maken van de informatie? Verlenging met eenzelfde periode is tegen een geringe vergoeding mogelijk. U kunt thuis of op uw werkplek sturen en bespaart hiermee op reistijd en reiskosten.

De inhoud van de e-learning is identiek aan de klassikale cursus (zie punt 3.). Tijdens het volgen van de training kunt u per e-mail vragen stellen aan de docent. Na blok 3 wordt de e-learning afgesloten met een eindtoets. Na succesvolle afronding van de gehele cursus ontvangt u een certificaat.

KOSTEN
€ 650,00 per cursist. Speciaal Staalfederatie ledentarief is € 450,00 per cursist. Genoemde bedragen zijn exclusief btw.

5. Cursus Certificaten

Aan de hand van voorbeelden kunnen fouten en (eventuele) kosten bespaard blijven.

DOELGROEP
Medewerkers die te maken hebben met materiaalcertificaten zoals commerciële medewerkers, certificaatbeheerders, AQ/AC personeel, procedureontwikkelaars, in- en uitgangscontroleurs, magazijnpersoneel, projectbegeleiders en beoordelaars van specificaties.

PROGRAMMA
In één dagdeel komen de volgende onderwerpen aan bod en wordt dieper ingegaan op praktijkgerichte voorbeelden. Vooraf praktijkcases insturen is mogelijk.
* Het (her)kennen en begrijpen van de waarde en de functie van materiaalcertificaten
* De rol en de positie van "Third parties"
* Inzicht in de relatie tussen het certificaat, de verschillende soort en het materiaal zelf
* Inzicht in wettelijke regelgeving
* De commerciële rol en de waarde van certificaten begrijpen

CURSUSDATUM 2020

12 mei (geannuleerd vanwege Corona maatregelen). Uw belangstelling kunt u kenbaar maken aan het Staalfederatie bureau. Deze cursus is ook in-house te boeken.

KOSTEN
€ 395,00 per deelnemer, exclusief btw. Koninklijke Staalfederatie speciaal ledentarief € 285,00 per deelnemer, exclusief btw.

ALGEMENE INFORMATIE

Genoemde bedragen gelden per cursist, zijn exclusief btw, inclusief lesmateriaal, naslagwerk, examenkosten en volledige catering gedurende de cursusbijeenkomst. Voor cursisten werkzaam bij een Staalfederatie lidonderneming geldt een lager (eerstgenoemde) tarief.
De cursussen zijn geschikt voor zowel medewerkers die weinig kennis hebben van het product als ook voor ervaren medewerkers.
Uitgebreide informatie is na te lezen in de bijgesloten brochure en/of inschrijfformulier.

Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. Cursisten die aangemeld waren voor de RVS cursus die in mei 2020 geannuleerd is vanwege het Corona virus, krijgen voorrang.

Rekening houdend met de in juli 2020 geldende RIVM maatregelen is het maximaal aantal cursisten vastgesteld op 10. Staalfederatie behoudt zich het recht voor de cursus te annuleren bij onvoldoende aanmeldingen en/of RIVM maatregelen die het de Staalfederatie noodzakelijk maken de cursus te moeten annuleren.

Cursustijden zijn van 16.00 - 20.00 uur. Voor vragen verwijzen wij u naar het secretariaat, telefoonnummer 030 - 750 98 03.